Liriope (Leliegras)

Gepubliceerd: Monday , 21 augustus 2017 12:11

Gepubliceerd door: Gardini.nl

Martijn

Neem contact met mij op martijn@gardini.nl


We zijn halverwege augustus en we weten allemaal wat dat betekent! Het najaar komt er weer aan.

In Nederland is het dan over het algemeen mooier weer dan in de 'zomermaanden' juli en augustus, dus meer tijd om in de tuin te spenderen. Daarnaast kun je deze maand goed gebruiken om je tuin klaar te maken voor het najaar en misschien zelfs al de winter. Een plant die het supergoed doet in het najaar is de Liriope Muscari, ook wel leliegras genoemd.


Oorsprong
Leliegras komt oorspronkelijk van onze verre vrienden uit Oost-Azie. De wortels werden gebruikt als medicijn tegen hoest en trombose. Dus mocht je van dit heerlijke weer (niet dus) een verkoudheid opgelopen hebben, dan kun je dit altijd proberen!

De Moneymaker
Wat heeft ‘money maken’ nu weer te maken met een plant? Nou heel veel dus. Maar nee, niet daadwerkelijk geld. Moneymaker staat voor rijkbloeiend. Deze plant kan op twee manieren je tuin mooier maken: 1. Hoe meer zon de plant krijgt hoe meer bloemen er aan komen. 2. Hoe meer de plant in de schaduw staat hoe mooier de bladeren van de plant blijven. Win-win dus!

Opvulling
Het leliegras wordt vaak gebruikt om lege plekken in de tuin op te vullen, dat komt omdat deze plant lang groen blijft en daardoor het hele jaar rond een mooie plant is om in je tuin te hebben. Heb je veel kale plekken in je tuin dan is dit de perfecte plant om deze op te vullen.

Nou hoor ik je denken, hé die lijkt op een lavendel plant! Waar, maar niet hetzelfde. Waar lavendel bekend staat als plant met een specifieke geur, heeft leliegras absoluut geen geur. Daarnaast heeft leliegras smalle langwerpige bladeren die –afhankelijk van de hoeveelheid- zonlicht, lichter worden.

De Liriope Muscari, een aanwinst voor je tuin dus, het hele jaar door, en laten wij deze plant nu net deze week in de aanbieding hebben #isdateventoevallig!

  • Reken af via iDeal
  • Statusupdates via e-mail
  • Track & Trace, volg je pakket

  • Bel 0172 - 891141

    Momenteel zijn wij gesloten

Klantenbeoordeling

Welkom op onze website

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring op onze website te verbeteren. We gebruiken deze cookies alleen voor het verzamelen van analytische gegevens. Deze gegevens zijn volledig anoniem en uw privacy wordt hierin niet aangetast.