Patio fruitplanten low-berries

Gepubliceerd: Dinsdag , 5 september 2017 16:21

Gepubliceerd door: Gardini.nl

Martijn

Neem contact met mij op martijn@gardini.nl


Nieuw in Nederland verkrijgbaar zijn de Lowberries of te wel de eerste compacte braam en framboos geschikt voor in pot of de kleine tuin. De gemiddelde tuin wordt steeds kleiner, maar tegelijkertijd raken mensen met een balkon of terras steeds vaker geïnteresseerd in het kweken van eigen groenten en fruit. Dus als je een kleine tuin, balkon of (dak)terras hebt, maar toch graag een fruitplant wilt wilt, kun je kiezen voor de Lowberries in een pot.


Tot nu toe werden de meeste bramen en frambozen te groot om in een pot te kweken op een balkon. Behalve de low-berries. Vanaf nu kan iedereen genieten van heerlijke bramen en frambozen op het balkon of terras zonder dat het te grote planten worden.

Hieronder 2 tips om dit tot een succes te maken deze nazomer:

Tip 1: Geef elke dag water
Het kan natuurlijk helemaal geen kwaad om elke dag je planten even te checken en, als je dan toch bezig bent, kun je ze meteen water geven. Met een echte Hollandse zomer hoef je niet zoveel water te geven, maar als de wind een beetje gunstig staat (Z-O) en lekker droge lucht aanvoert, dan loopt de temperatuur op een balkon of dakterras al snel op. Planten in een pot drogen snel uit en aan een buitje hebben balkonplanten niet zoveel, dus gieteren maar.

Tip 2: Gebruik potten en bakken met een gat
Teveel water is (ook weer) niet goed, dus zorg ervoor dat het overtollige water weg kan lopen anders gaan de wortels rotten onder in de pot. Door bakken en potten te gebruiken met een gat erin zorg je ervoor dat er geen laag met water onder in de pot blijft staan. Leg over het gat een scherf van een oude pot, zo voorkom je dat gat verstopt raakt door de potgrond.


Let er wel even op dat je een schaal onder de bakken en potten zet, zo loopt het water niet over je balkon en heeft de plant nog een beetje reservewater. Dat beetje water dat nog in de schaal blijft staan is niet erg. Dat neem de plant neemt zelf wel op naar behoefte en op deze manier droogt de aarde niet zo snel uit. Scheelt weer water geven.

  • Reken af via iDeal
  • Statusupdates via e-mail
  • Track & Trace, volg je pakket

  • Bel 0172 - 891141

    Momenteel zijn wij gesloten

Klantenbeoordeling

Welkom op onze website

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring op onze website te verbeteren. We gebruiken deze cookies alleen voor het verzamelen van analytische gegevens. Deze gegevens zijn volledig anoniem en uw privacy wordt hierin niet aangetast.