Plant nu nog je planten!

Gepubliceerd: Dinsdag , 12 september 2017 16:44

Gepubliceerd door: Gardini.nl

Martijn

Neem contact met mij op martijn@gardini.nl


Plant nu de grond nog lekker warm is fruitstruiken, heesters en klimplanten. Zo kunnen ze nu goed wortelen op hun nieuwe plek en in het voorjaar energie in groei én bloei steken!


Het is belangrijk om, wanneer u met warm weer plant, de plant goed water te geven. De eerste weken kunnen de planten bijna elke dag water nodig hebben, omdat ze nog in een potkluit zitten waar ze eerst uit moeten wortelen.

Voorbereiden en planten
Wanneer het slechts over een klein oppervlakte gaat, kan men praktisch iedere grond geschikt maken voor het aanplanten van fruitstruiken, heesters en klimplanten. Goede grond kun je gemakkelijk aanbrengen door de oude “slechte” grond te verwijderen en deze dus te vervangen. Ook kan je je huidige grond bewerken met compost en andere organische stoffen. Natte gronden kan je draineren, of indien dit niet mogelijk is, kan je een verhoogde border bak aan laten leggen van ongeveer 30 tot 60 cm hoogte.

Let op als u alleen een plantgat maakt en daarin alleen goede grond aanbrengt, blijven de wortels alleen in die grond groeien. Het is dus belangrijk om een overdreven groot gat te maken van 0,75 m bij 0,75 m en 0,40 m diep als u de grond wilt verbeteren. De grond die er uit komt mengen met potgrond en/of compost en het gat weer dicht gooien.

Bij het planten niet dieper planten als de wortelhals. Dit is het stukje tussen de plant zelf en de wortels. Sommige planten zijn gevoelig voor rot op dat plekje. Let bij het soort goed op de staanplek die wordt aanbevolen op onze site. Zeker fruit rijpt beter op zonnige plekken!

Vergeet in het voorjaar niet de plant te bemesten om te zorgen voor een extra goede start!

  • Reken af via iDeal
  • Statusupdates via e-mail
  • Track & Trace, volg je pakket

  • Bel 0172 - 891141

    Momenteel zijn wij gesloten

Klantenbeoordeling

Welkom op onze website

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring op onze website te verbeteren. We gebruiken deze cookies alleen voor het verzamelen van analytische gegevens. Deze gegevens zijn volledig anoniem en uw privacy wordt hierin niet aangetast.