Zo hou je spinnen uit je tuin!

Gepubliceerd: Saturday , 2 september 2017 10:16

Gepubliceerd door: Gardini.nl

Onno

Neem contact met mij op onno@gardini.nl


Het stikt van de spinnen in de tuin op dit moment en wij dachten laten we een aantal tips en trics geven hoe je van deze beestjes af komt in de tuin.


Verwijder rommel uit je tuin.
De meeste spinnen houden ervan om zich te verstoppen op donkere plekken. Tuinafval is de perfecte verstopplek voor elke spinachtige die van plan is om zich in jouw tuin te vestigen.
Verwijder hopen dode bladeren, grasresten, stapels hout, dozen, banden, multiplex en lege opbergbakken uit je tuin.
Het is vooral belangrijk dat je rommel verwijdert van de strook rondom de fundering van je huis om zo spinnen buiten je huis te houden. Als je spinnen echter zoveel mogelijk uit je tuin wilt houden, moet je deze resten uit je hele tuin verwijderen.

Haal hoog gras en onkruid uit je tuin
Als je geen tuinafval in je tuin hebt liggen, zullen de spinnen vervolgens op zoek gaan naar struiken, hoog gras en hoog onkruid. Het weghalen van onkruid en het kort maaien van je gras zal het aantal spinnen in je tuin verminderen. Je tuin is voor spinnen dan namelijk een stuk minder aantrekkelijk om in te leven.
Je hoeft je struiken echt niet helemaal te verwijderen, maar vermijd wel om ze direct naast de fundering van je huis te planten. Zo komen er minder spinnen je huis binnen.

Sla niet teveel spullen buiten op
Dozen en zakken met voorwerpen die je in schuurtjes en garages opgeborgen hebt, zijn andere aantrekkelijke plekken voor spinnen. Als je minder spullen buiten opslaat, zul je ook minder spinnen zien lopen.
Als je toch iets buitenshuis wilt opbergen, stop dit dan in een afgesloten kunststof opbergdoos in plaats van in een kartonnen doos. Met goed afgesloten opbergdozen voorkom je dat spinnen naar binnen kruipen, zodat je met minder onaangename verrassingen te maken hebt wanneer je de doos later weer opent.
Controleer dozen die je buiten bewaard hebt altijd eerst voordat je ze mee in huis neemt.

Haal spinnenwebben weg als je ze ziet
Wanneer je een spinnenweb ziet hangen aan de zijkant van je huis of ergens in je tuin, haal deze dan weg om de spin die het web gebouwd heeft te ontmoedigen om terug te keren.
In de meeste gevallen kun je een spinnenweb verwijderen met een bezem, een zwabber of een tuinslang.
Wanneer je buiten of dichtbij een stopcontact hebt, dan kun je ook een stofzuiger gebruiken om de webben en eizakjes te verwijderen die je buiten ziet.

  • Reken af via iDeal
  • Statusupdates via e-mail
  • Track & Trace, volg je pakket

  • Bel 0172 - 891141

    Momenteel zijn wij gesloten

Klantenbeoordeling

Welkom op onze website

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring op onze website te verbeteren. We gebruiken deze cookies alleen voor het verzamelen van analytische gegevens. Deze gegevens zijn volledig anoniem en uw privacy wordt hierin niet aangetast.