Gardini.nl

Voor iedereen een mooie tuin

Kamperfoelie
Lonicera periclymenum cap. Imperial


Bestellen


36,95 39,95

Kamperfoelie

De traditionele Lonicera's zijn vaak gevoelig voor allerlei ziektes en bloeien pas op 3 meter hoogte. Deze soort niet, en dit is precies waarom wij voor deze Kamperfoelie hebben gekozen! Een zeer goed groeiende kamperfoelie die zeer rijkelijke bloeit met heerlijk geurende rood met witte bloemen. Om de plant beter te laten klimmen kunt u deze het beste langs een rek of stok naar boven leiden. Dit is een van de meest compacte Lonicera's en wordt wanneer u niet snoeit maximaal 2 meter hoog.

Dit borderpakket bevat de volgende soorten:

4x Lonicera Imperial (1 strekkende meter)

Hoe verzorg ik mijn Lonicera?
De populariteit heeft de Lonicera te danken aan het feit dat ze niet kieskeurig is en gemakkelijk is in onderhoud. Grondsoort maakt niet zoveel uit, en ze doet het ook goed op een vochtige plek. Op een plaats in de schaduw of halfschaduw groeien ze goed; de bloei wordt er wel door beïnvloed. Hoe meer schaduw, des te minder bloei. Zorg er wel voor dat je de Lonicera regelmatig snoeit. Het vroege voorjaar rond maart is hiervoor de beste periode. Knip dan de oude en verwilderde takken in zijn geheel weg. Wanneer je dit niet doet gaat je Kamperfoelie na enkele jaren wat rommelig en verwilderd ogen.

Ziekten bij Lonicera
Veel voorkomende ziekten bij de Lonicera zijn bladluis en meeldauw. Bij meeldauw krijg je een soort wit laagje over het blad, wat er uiteindelijk voor zorgt dat de plant haar blad laat vallen. Hiertegen zijn middelen te verkrijgen bij het tuincentrum. Wat helpt is om je Lonicera te voorzien van voldoende voeding om zo gezond en vitaal te houden. Ook hebben we nieuwere soorten Kamperfoelie in ons assortiment die wat sterker zijn en minder gevoelig voor deze ziektes. Deze verkopen wij onder onze ‘Our Choice’ lijn met daarin de beste en door ons geselecteerde klimplanten.

De Lonicera, of kamperfoelie is een zeer populaire klimplant en bestaat uit vele verschillende soorten. Er zijn zowel bladhoudende als bladverliezende varianten. De meeste Lonicera’s bloeien rijkelijk, geuren heerlijk en doen het ook goed op een vochtige grond. De Kamperfoelie komt voor op vrijwel het gehele noordelijk halfrond en is een echte slingerplant. Door de jonge takken naar boven te draaien langs alles wat ze tegen komt vindt ze haar weg naar boven. Wanneer je de Lonicera mooi in je tuin wilt laten klimmen kun je deze slingerplant het beste een beetje op weg helpen door langs een rek naar boven te leiden. Lonicera’s zijn enorm populair bij nachtvlinders zoals het gamma-uiltje, de kolibrievlinder, maar ook bijen weten deze heerlijk geurende klimplant goed te vinden. Een echte aanwinst voor de natuur in je tuin dus!

Wanneer bloeit mijn Lonicera?
Er zijn veel verschillende soorten Lonicera. Dit betekent ook veel verschillende bloeiperiodes. Toch zijn de meeste types echte zomerbloeiers. De vroege soorten (caprifolium) beginnen in mei met bloeien, de latere soorten in juni en juli. Deze groep klimplanten zijn dus wel echte zomerbloeiers en ze bloeien zo’n twee maanden door.

Winterhardheid: Goed
Grondsoort: Vrijwel alle grondsoorten
Vochtigheid: Normaal
Standplaats: Halfschaduw tot schaduw.
Hoogte: Dit is afhankelijk van het soort en het snoeien. Wanneer je de plant laat gaan zal zij een hoogte van 4 meter bereiken na enkele jaren.
Bladhoudend of verliezend: De meeste Lonicera’s verliezen het blad in de winter. Er zijn enkele uitzonderingen: Copper Beauty, Henryi en Semper Viridis blijven groen in de winter.
Snoeien: Wanneer je jouw Lonicera mooi fris en compact wilt houden is het belangrijk goed te snoeien. Lees meer onder ‘hoe verzorg in mijn lonicera’.
Bemesting: In het voorjaar kun je NPK bijmesten. Zo houdt je de plant fris en vitaal en vrij van ziekten.
De bloem: De Lonicera staat bekend om de uitbundige bloei met heerlijk geurende bloemen. Je ruikt ze soms van van tientallen meters afstand!
Bloei periode: Dit is deels afhankelijk van het soort. Het zijn wel echte zomerbloeiers.
Trivia: In de natuur vindt je de lonicera ook gedeeltelijk kruipend over de grond. Wanneer je eens wat ander wilt kun je er ook voor kiezen om je Lonicera toe te passen als bodembedekker. Wanneer ze bloeit geeft dit een prachtig gezicht!


Kenmerken & specificaties

EAN 7091134324981
Pot maat Pot maat 15
Aantal planten in pakket 4

Direct bestellen


€ 36,95 € 39,95
  • Reken af via iDeal
  • Statusupdates via e-mail
  • Track & Trace, volg je pakket

  • Bel 0172 - 891141

    Momenteel zijn wij gesloten

Klantenbeoordeling

Wij werken onder andere samen met