Gardini.nl is al geruime tijd nauw betrokken bij het ontwerp en de aanleg van groene schoolpleinen door heel Nederland. ‘Het groene schoolplein’ spreekt natuurlijk tot ieders verbeelding. Bovendien is het onderwerp op dit moment reuze actueel bij scholen en gemeentes.

Op een groen schoolplein zijn kinderen meer in contact met de natuur. Door het spelen met natuurlijke elementen kun je veel leren. Ook spelen kinderen beter samen en worden ze uitgedaagd om te bewegen. Een groen schoolplein draagt bij aan de biodiversiteit en door educatie leren de kinderen allerlei leuke weetjes over de natuur. Daarnaast brengt een groen schoolplein creativiteit, rust, ontdekking en beleving samen. Er zijn dus vele redenen om te kiezen voor een groen schoolplein!

Educatieve elementen
Door educatieve elementen toe te voegen aan een Groene Schoolplein concept, kunnen kinderen ook een groene schoolplein programma in de klas volgen. Zo blijft het niet alleen actueel, maar ook uitdagend!

Achter het programma hangt een complete database van waaruit de kinderen kunnen leren over de namen van beplanting, onderhoudsschema's en bloei- en oogstperioden. Vanaf het moment van inzaaien tot het moment dat de oogst kan worden binnengehaald: de kinderen maken hun eigen verslag. Denk bijvoorbeeld aan het toevoegen van recepten van eetbare planen of het maken van eigen vlogs, foto’s en cartoons.  De online toepassingen van Gardini.nl maken dat leerlingen, maar ook ouders en opa’s en oma’s de vorderingen van de schooltuin kunnen volgen. 

Neem contact op
Wil je meer weten over het groene schoolplein? Neem dan contact met ons op via het online formulier. We nemen zo snel mogelijk contact met je op om je er meer over te vertellen!

Bekijk ook de website www.groeneschoolplein.nl

Stel een vraag 0172-891141

Welkom op onze website

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring op onze website te verbeteren. We gebruiken deze cookies alleen voor het verzamelen van analytische gegevens. Deze gegevens zijn volledig anoniem en uw privacy wordt hierin niet aangetast.