Gardini.nl

Voor iedereen een mooie tuin

Wat kan je van ons verwachten?


Het aanvragen van een offerte

Op onze website kun je een groot aantal inspiratietuinen en -ontwerpen vinden. Door middel van je eigen vierkante meters in te vullen krijg je direct een goede indicatie van de prijs die gemoeid is bij een dergelijke tuin. We kunnen snel een offerte maken voor deze tuinen aan de hand van jouw vierkante meters.

Ontwerp en offerte op maat

Wanneer je zelf al concreet bent met ideeën of wensen is natuurlijk ook een ontwerp op maat mogelijk. Hiervoor zal één van de ontwerpers speciaal voor je aan de slag gaan. Het gesprek op locatie in Utrecht is geheel vrijblijvend. Daarnaast zullen we aan de hand van dat ontwerp ook een offerte maken. De offerte is twee maanden geldig. 

Tuinen tot 70 vierkante meter

Wanneer je een achtertuin hebt die onder de 70 vierkante meter is kan je zelf, geheel vrijblijvend, via onze online tuinplanner jouw droomtuin samenstellen. Wijzig eenvoudig de standaard opgenomen materialen en voeg bepaalde elementen toe die je mist op het ontwerp. Zit jouw ontwerp er niet tussen, maar komt een ontwerp in de buurt van jouw droomtuin? Laat het ons weten. We kunnen snel aanpassingen doen aan het ontwerp die we graag persoonlijk met je bespreken. 

Planning en bezorging

Wanneer wij de tuin mogen aanleggen kunnen we doorgaans binnen één maand al beginnen. We zullen de materialen één werkdag van te voren bij je laten bezorgen, we stellen het dan ook erg op prijs als je dan de dichtstbijzijnde parkeerplaats of andere plek bij de tuin vrijhoudt. Wanneer er om wat voor reden dan ook bepaalde producten niet leverbaar zijn, zullen we dit in een vroegtijdig stadium met je overleggen en met een passende oplossing of een gelijkwaardig vervangend product of een zelfde soort plant komen. De materialen worden bezorgd met een grote vrachtwagen (17 meter), wanneer je twijfelt of dat bij jouw in de straat wel past, is het ook mogelijk om een kleinere wagen te reserveren, let op hier zijn wel extra kosten aan verbonden. De chauffeur zal altijd van te voren bellen als de materialen worden geleverd, zodat je niet voor een rare verrassing staat. Onze hoveniers zijn vroege vogels en zullen altijd beginnen tussen 07:00 en 08:00 (afhankelijk of dat we geen last hebben van files natuurlijk). We zullen ook altijd de tuin in de opgegeven dagen opleveren, wanneer er geen onvoorziene tegenslagen zijn. Soms besluit de klant tijdens de aanleg om iets extra’s te laten doen. Dit zou oplevering wel kunnen beïnvloeden. Eventuele slechte weersomstandigheden, zoals vorst en hevige regen kan ook de planning beinvloeden.

Extra materialen

Wij bestellen altijd wat extra materiaal. Er kan breuk tijdens transport optreden, of er is schade of zaagverlies tijdens de verwerking van de materialen. Het zit uiteraard ook wel eens mee, maar wat dan overblijft wordt niet gecrediteerd. Je hebt wel de keuze om het materiaal zelf te houden of met de hovenier mee te geven, die het netjes afvoert.

Meerwerk

Extra toevoegingen in de tuin of aanpassingen tijdens de aanleg zullen we altijd als meerwerk in rekening brengen en dat zal in overleg met jou, de hovenier en Gardini besproken worden. Na akkoord zullen we de kosten en eventuele extra materialen zonder verdere verrassingen als meerwerk in rekening brengen. Onvoorziene werkzaamheden (denk hierbij aan funderingen onder de tuin of boomstronken onder het oppervlak die niet te zien zijn of opgegeven) worden ook altijd als meerwerk berekend. Sommige werkzaamheden mogen wij niet uitvoeren, denk hierbij aan het aanleggen van elektra op basis van 230 V. Daarvoor moet je zelf een elektricien in de hand nemen. Tuinverlichting en andere accessoires op 12 Volt kunnen wij zonder problemen aansluiten. Ook het aansluiten van buitenkraantjes zal moeten worden gedaan door een specialist. Het meerwerk of onvoorziene werkzaamheden kunnen de oplevering beïnvloeden.

Uitgekozen materialen

Let goed op de kenmerken van de materialen die zijn uitgekozen. Er zijn veel soorten en maten tegels en de kwaliteit en eigenschappen zijn steeds anders. Bij sommige betonproducten kan kalkuitbloei optreden. Dat is helaas niet tegen te gaan, maar zal in de loop van de tijd wel verdwijnen. Hout kan verkleuren of scheuren krijgen. Het is een natuurlijk proces, dat overigens de sfeer in de tuin nog kan verhogen. Planten zijn helemaal natuurproducten, die sterk afhankelijk zijn van voldoende verzorging. Uiteraard geven we wel garantie (zie onderstaand) op onze leveringen, maar natuurlijke processen zullen we moeten accepteren.

Garantie

Natuurlijk zit er ook garantie op onze tuinen. Wanneer wij een complete tuin leveren dan zit er 12 maanden garantie op de tuin en alle producten, inclusief de aanleg. Zo mogen de planten niet dood zijn gegaan bij normaal onderhoud. Onze plantenexperts kunnen goed onderscheiden of de plant goed is onderhouden en water hebben gehad of dat de plant gewoonweg niet is aangeslagen in de tuin. Wanneer er is gekozen voor een zandvoeg dient de klant dit zelf bij te houden bij eventueel verzakken van de voeg. Bij verschillende type tegels is het mogelijk dat de voeg afwijkt. Dit zullen we natuurlijk minimaliseren.

Facturatie

Wanneer de orderbevestiging is getekend, zullen wij een eerste factuur sturen van 70%. Dan worden alle materialen besteld en worden de hoveniers geïnstrueerd voor jouw nieuwe tuin. Na de oplevering van de tuin en nadat alles is door jou goed bevonden vragen we het opleverformulier te tekenen, waarna wij de tweede factuur en eventueel meerwerk gaan factureren.

 

 

Wij werken onder andere samen met